Gödöllői Röplabda Club

Győzelem Füreden

#általánoshír 2023.02.22

Szettveszteség nélkül hozta le hétközi fordulóját a gödöllői hölgykoszorú, így stabilan lépdel előre a tabellán, jelenleg a negyedik helyet foglalja el egy ponttal megelőzve a két mérkőzéssel kevesebbet játszó Vasast.

 

NB I. Liga, 15. forduló:

Szent Benedek RA – Gödöllői RC 0:3 (-16, -16, -17)

GRC: Borsos 9, Kovács E. 10, Halla 9, Nagy V. 9, Boros 4, Kökény 11. Csere: Maurer (liberó), Sorompó. Vezetőedző: Szalay Attila.

Edzői értékelés:

FÉSÜS IRÉN (vezetőedző): Ha ezt a mérkőzést medencében játszottuk volna, belefulladunk...

Szalay Attila (vezetőedző): Nagyon büszke vagyok a csapatra! Kemény munkát végeztek el a lányok az elmúlt hetekben és ennek meg is lett az eredménye. Több játékelemben, taktikában, valamint fizikálisan is sokat fejlődtek. Ez mai mérkőzésen is érezhető volt. Pár apró megingást leszámítva, végig koncentráltan és határozottan tudtunk játszani.

 

Nincs mit szépíteni a dolgon, győzelmi eséllyel utazott a Balaton partjára Szalay Attila együttese. A hétközi, ráadásul, este hét órakor kezdődött összecsapás tétje az is volt a gödöllőiek számára, hogy hárompontos győzelmükkel beelőzhetik a tabellán előttük álló Vasas SC fiataljait, és feljönnek a 4. helyre.

A két liberót leszámítva, csupán egy cserejátékossal indult harcba a gödöllői társulat, amely a játék minden elemében meggyőző volt, és gyakorlatilag egy óra alatt bezsebelte a szettveszteség nélküli, magabiztos győzelmet. Vendégoldalon a stabilnak tekinthető nyitásfogadás lehetővé tette, hogy az irányítóposzton jeleskedő Boros Réka a támadószekció valamennyi tagját kiszolgálja, megnehezítve ezzel a vártnál kisebb ellenállást tanúsító balatonfürediek dolgát.

A Gödöllői RC csapata 27 ponttal, 30-22-es szett- és 1.157-1.080-as pontaránnyal az 5. helyen áll az NB I. Liga bajnoki tabelláján. 
Következik: Gödöllői RC – VEHIR-Veszprémi SC március 4. szombat 17 óra, monori sportcsarnok.

(forrás: Gödöllői Hírek)